ABC Verzekering

Vergelijk de beste en goedkoopste verzekeringen!

Zorgverzekering

Elk jaar zie je rond oktober weer verschillende campagnes van zorgverzekeraars. Wisselend met kreten als de goedkoopste zorgverzekering, de beste kwaliteit en de voordeligste dekking proberen zij nieuwe klanten te werven. Naast de kreten worden er speciale pakketten ingericht speciaal voor bepaalde doelgroepen. Zo zijn er studenten zorgverzekeringen, jongeren zorgverzekeringen en verzekeringen speciaal voor sporters. Ook is het mogelijk om je als collectief te verzekeren waarbij je als collectief een speciale korting geniet. Erg interessant en vaak eenvoudig om deel van uit te maken. Een zorgverzekering afsluiten is dan nog eenvoudiger!

Belangrijk bij het overstappen en afsluiten van een zorgverzekering is het bepalen van hetgeen voor jou belangrijk is. Door het uitgebreide aanbod is het lastig om de beste verzekering te vinden. Daarnaast zal je altijd blijven twijfelen of er geen betere is. Je kunt helaas van te voren niet bepalen welke verzekering het beste is. Het is immers onmogelijk om in de toekomst te kijken.

Afhankelijk van je risicogroep kan je wel kijken op welke dekking jij graag een beroep wilt doen. Tandartsbezoek, huisarts, bedrag van eigen risico en keuze van ziekenhuis. Allemaal facetten die een rol spelen.

Bij het aanvragen van een polis kan je kiezen uit twee verschillende hoofdvormen. Één van de mogelijkheden is gecontracteerde zorg wat ook wel “natura” wordt genoemd. Hierbij heeft de verzekeraar verschillende contracten met zorginstellingen als apotheken, artsen en ziekenhuizen. Door bepaalde prijsafspraken kunnen zij een goedkopere vorm van verzekeringen aanbieden.

Bij niet-gecontracteerde zorg, oftewel restitutie, is de keuze vrij en kan je zelf bepalen bij welke instellingen je de zorg wenst. Dit is over het algemeen iets duurder maar hoeft niet per se beter te zijn. Veel verzekeraars hebben dusdanig veel contracten dat je al naar de zorginstellingen van je keuze kunt. Ook is het vaak mogelijk dat je kiest voor een mix. Belangrijk is dat je de verschillende verzekeringen vergelijkt en kijkt naar jouw persoonlijke situatie. Je kunt dan al snel veel geld besparen.

Mocht je voor een hoger eigen risico gaan dan is het soms ook mogelijk om in overleg met een verzekeraar een betalingsregeling te treffen. Zeker voor studenten die een hoger eigen risico nemen omdat zij vrijwel niets gebruiken is dit een veel voorkomende situatie. Wanneer hen iets onverwachts overkomt kan het zijn dat je direct je gehele eigen risico dient te betalen. Verzekeraars houden hier in het algemeen wel rekening mee en stellen een betalingsregeling voor.