ABC Verzekering

Vergelijk de beste en goedkoopste verzekeringen!

Zorgverzekering afsluiten

Wanneer u een zorgverzekering wilt afsluiten doet u er goed aan om de verschillende mogelijkheden te vergelijken. Aan het einde van elk jaar krijgt u een nieuwe polis van uw huidige verzekeraar en kunt u overstappen op een nieuwe verzekering. Op basis van uw interesses en wensen kunt u zo opzoek gaan naar het voordeligste en goedkoopste zorgverzekering.

Afsluiten
Het afsluiten van een zorgverzekering is over het algemeen erg eenvoudig. U kunt dit vaak telefonisch, via het internet of direct bij de verzekeraar doen. Wanneer u wilt overstappen zorgt uw nieuwe verzekeraar er vaak voor dat dit in orde wordt gemaakt. Zo hoeft u hier niets voor te doen en is de overstap eenvoudig gedaan.

Beste zorgverzekering
Het is lastig om vooraf uw beste zorgverzekering te bepalen. U weet immers niet in hoeverre u beroep moet doen op uw verzekering in het komende jaar. Wanneer u dit wel heeft kunt u gericht zoeken naar de goedkoopste verzekering. Wanneer u absoluut niet weet waar u aan toe bent dan is het verstandig om te bepalen wat u belangrijk vind aan een verzekering. Welke dekking wilt u hebben bij bijvoorbeeld een tandarts, huisarts, ziekenhuis, fysiotherapeut, psycholoog of wilt u ook een verzekering in het buitenland. Ook de mate van eigen risico is erg belangrijk. Wanneer u verwacht vrijwel geen beroep te doen op uw zorgverzekering dat kunt u bijvoorbeeld voor een hoger eigen risico kiezen. De premie die u betaald is dan een stuk lager, het risico een stuk groter.