ABC Verzekering

Vergelijk de beste en goedkoopste verzekeringen!

WA Autoverzekering

Zoals de naam al aangeeft is een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering verplicht in Nederland. Iedereen die een auto heeft is verplicht om de auto te verzekeren. Zelfs wanneer deze op het eigen pad staat.

De Wettelijke Aansprakelijkheid autoverzekering dekt de schade die veroorzaakt is aan derden waar u volgens de wet voor aansprakelijk bent. Hoewel u hier niet altijd wat aan kunt doen schrijven verschillende wetten bepaalde schade toch toe aan de automobilist. Naast dat de verzekering verplicht is geeft het u ook een gerust gevoel. Deze autoverzekering is de minimale dekking die u als eigenaar van een voertuig dient aan te gaan. Hierbij zijn schades aan uw eigen voertuig niet verzekerd.

Wanneer u ook uw eigen schade wilt dekken dan kunt u kijken naar een uitgebreidere dekking. Dit kan een WA verzekering met beperkt casco zijn of een WA verzekering met volledig casco. U betaald hier uiteraard een stuk meer voor maar is in vele gevallen wel aan te bevelen. Zeker wanneer u bijvoorbeeld een nieuwe auto wilt verzekeren of een (unieke) oldtimer met een hoge waarde.

Wanneer moet ik een WA Autoverzekering afsluiten?
U dient een WA autoverzekering altijd af te sluiten voordat u de weg op gaat. Bij garages kunnen auto’s een ontheffing krijgen maar zodra de auto ‘weer mee doet’ dien je minimaal WA verzekerd te zijn. Uiteraard bepaal je zelf of je de auto een uitgebreidere dekking wilt geven. Over het algemeen worden auto’s ouder dan acht jaar, op oldtimers/special edities met speciale waarde na, verzekerd met een WA autoverzekering. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor aanvullende dekking als bijvoorbeeld ruitschade of pech.