ABC Verzekering

Vergelijk de beste en goedkoopste verzekeringen!

Studenten Zorgverzekering

Vanaf 18 jaar geldt de zorgverzekeringplicht in Nederland. Gezien dit ook de leeftijd is waarop veel jonge mensen gaan studeren, hebben veel verstrekkers van zorgverzekeringen speciale pakketten voor studenten. Zo’n studentenpolis is vaak anders dan een gewone verzekering, omdat ze vaak rekening houden met de levensstijl van studenten.

Studentenpolissen
Zo zijn er studentenpolissen waarbij je tot 12 maanden zonder extra moeite te doen, verzekerd bent bij een stage in het buitenland. Studentenzorgverzekeringen bieden vaak een relatief lage premie, omdat het voor studenten in de lijn der verwachting ligt, dat zij minder zorg nodig hebben dan anderen, omdat ze nu eenmaal jonger zijn dan de gemiddelde Nederlander.

Eigen risico
Wil je je premie nog lager hebben, dan kan dat. Let wel, dan verhoog je wel je zogenaamde eigen risico. Dit is het bedrag dat je sowieso zelf moet betalen als beginbedrag van de gemaakte kosten. Dit bedrag ligt de laatste jaren zo in de tweehonderd euro. Je kunt bij studentenzorgverzekeringen vaak zelf kiezen of je je eigen risico verhoogt (of je die moet betalen is afhankelijk van je zorgbehoefte) en een lagere maandelijkse premie betaalt, of dat je je aan de standaard tarieven voor premie en eigen risico houdt. Of het raadzaam is om je eigen risico te verhogen, en een lagere premie maandelijks te betalen, ligt dus aan je zorgbehoefte, maar ook aan de dikte van je portemonnee.

Hoger eigen risico
Het is alleen slim om je eigen risico te verhogen, en je maandpremie daarmee een stuk te verlaten, als je buiten standaardzorg zoals de huisarts, normaal gesproken bijna nooit andere zorg gebruikt. Je moet hiervoor wel een goede buffer hebben, want in het geval je toch speciale zorg nodig hebt, moet je meer zelf betalen.