ABC Verzekering

Vergelijk de beste en goedkoopste verzekeringen!

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering (ook wel uitvaartpolis genoemd) is een verzekering die u (deels) dekking geeft voor de kosten van uw uitvaart. Deze dekking is gericht op de uitvaart waarbij de nabestaanden (financi√ęle) hulp kunnen krijgen bij het regelen van een uitvaart.

Voor veel mensen is het onbekend wat de kosten van een uitvaart ongeveer zijn. Dat is ook erg lastig gezien de speciale wensen die iemand heeft. Zo kunt u het zo uitgebreid mogelijk maken als u zelf wilt. Een uitvaartverzekering keert in de meeste gevallen een bedrag uit wanneer de verzekerde komt te overlijden. De nabestaanden kunnen dit bedrag gebruiken voor zaken die betrekking hebben op de uitvaart.

Vergelijken uitvaartverzekering
De kosten tussen de aanbieders van uitvaartverzekeringen kunnen behoorlijk verschillen. Uiteraard is dit afhankelijk van uw wensen. De kosten komen gemiddeld uit op enkele euro’s per maand. Het loont uiteraard om bij het afsluiten van een uitvaartverzekering de verschillende aanbieders te vergelijken. Enkele bekende aanbieders waar u aan kunt denken zijn Yarden, Monuta, Nuvema en Dela.

Verschil uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering
Houdt er wel rekening mee dat een overlijdensrisicoverzekering niet hetzelfde is als een uitvaart verzekering. Het verschil zit voornamelijk in de periode. Een overlijdensrisicoverzekering kent een beperkte looptijd waarvoor u een verzekering afsluit. Wanneer het overlijden na afgesproken periode plaatsvindt, dan wordt er niets uitgekeerd.